Mousse Gin-Tonic
Ingrediënten
- 3 l Agrum Tonic
- 5 zestes citroen
- 10 zestes sinaasappel
- 10 kruidnagels
- 20 geneverbessen
- 70 g koriander
- 5 vanillestokken
- 20 g zoethout
- 5 stukken citroengras
- 5 zestes limoen
- 5 zestes pompelmoes
- 10 g munt
- 50 gelatinepoeder (180 Bloom)
- 300 g water
- 5 l slagroom 35%
- 500 g suiker
- 600 g Copperhaed Gin
Streuzel
Ingrediënten
- 300 g boter
- 300 g bruine suiker
- 300 g amandelpoeder
- 300 g bloem
- 3 g fleur de sel
Bakken op 150°C gedurende 21 minuten.
Cremeux Kalamansi-sinaasappel
Ingrediënten
- 700 g Kalamansi
- 70 g suiker
- 700 g sinaasappelsap
- 3 vanille stokjes
- 3 kruidnagels
- 10 takjes munt
- 10 takjes Koriander
- 4 g zoethout
Verwarmen tot het kookpunt en 20 minuten infuseren. Door puntzeef gieten.
- 1200 g sap infuus
- 40 g gelatine poeder (180 Bloom)
- 200 g water
- 800 g eieren
- 950 g suiker
- 1 kg boter
Afroeren tot 86°C. Gelatine toevoegen. Laten afkoelen tot 35°C TOT 40°C. Boter toevoegen en mixen.
Biscuit “Agrum” olijfolie
Ingrediënten (4 baklaten 40/60)
- 2260 g suiker
- 270 g zestes van citroen,sinaasappel,limoen,pompelmoes
- 1425 g eieren
- 633 g olijfolie
- 1537 g bloem
- 32 g bakpoeder
- 1 kg room 35%
Bakken op 180°C gedurende 12 à 15 minuten
NIEK BOSSAERT