NICK BOSSAERT

Nick Bossaert

Niek Bossaert - °11 juni 1975 te Poperinge

Op mijn 11 de levensjaar wist ik al dat ik zelfstandig bakker zou worden en toen ik 15 was de had ik al mijn eigen werkruimte geïnstalleerd in de wasruimte van mijn ouders die zich in de kelder bevond. In de vakanties kon ik terecht bij Banketbakkerij Sansen te Poperinge waar ik de grondbeginselen van het vak leerde kennen. Ik deed mijn humaniora uit in het St.-Vincenciuscollege te Ieper, daarna ging ik in de leer bij Marc Sansen (1 ste jaar leercontract). Het tweede jaar week ik uit naar Zuid West-Vlaanderen, namelijk bij Banketbakkerij Lanssens, te Kortrijk, waar ik ook mijn derde jaar afwerkte. Daarna was het tijd om wat brood onder de knie te krijgen en die kans kreeg ik bij Bakkerij Warlop , Poperinge.
In 1996 nam ik deel aan de wedstrijd „ Beste Jonge Banketbakker van België”, waar ik de eerste plaats behaalde. Daardoor kreeg ik het ticket om deel te nemen aan de wereldbeker banketbakkerij in Milaan, waar ik knap 4 de eindigde! Met heel wat bagage en ervaring op zak ging ik aan de slag bij het huis 'MAHIEU’ in Brussel. Daar doorliep ik alle posten: van nougat, chocolade, ijs, banket, marsepein tot brood.
Na 5 jaar was het tijd om de stap te wagen en startte ik, samen met mijn vrouw, Sara Dewaele in 2001 onze eigen zaak te Heule, bij Kortrijk. - In 2010 werd ik lid van de groepering Créateurs de Desserts - In 2011 werden we laureaat van de wedstrijd „ Trots van Kortrijk” - In 2015 worden we opgenomen in de Gault & Millau onder de rubriek: 'The Best of patisserie en chocolaterie'. - Sinds 2010 ook verschillende stages bij Valrohna, Parijs - Culinaria 2010 - Culinair Event Flemisch Food Bash, 2014 - Samenwerking met Diner Privé, Wout Bru, 2014

 

BOSSAERT BROOD & BANKET Heuleplaats 1 | B-8501 Heule | T & F 056 35 20 97