STEPHAN DESTROOPER

Stephan Destrooper

Na een bakkersopleiding in Ter Groene Poorte deed de jonge bakker achtereenvolgens ervaring op bij het gerenommeerde Huize van Wely in het Nederlandse Noordwijk, Fauchon in Parijs en Patisserie Mahieu in Brussel. Daarna ging hij aan de slag bij Destrooper, het familiebedrijf dat in 1886 door grootvader Jules Destrooper werd opgericht. Van daaruit werd de stap naar een eigen bakkerij in Beveren aan de IJzer gezet. “De bakkerij draaide goed, maar we wilden onze producten aan een breder publiek aanbieden”, klinkt het. Met dat doel werd in 2007 een nieuwe bakkerij ingericht in het pand van de voormalige Bakkerij Dimal. Vandaag staat ‘Stephan Destrooper-Patissier’ er met 10 personeelsleden garant voor een rijk assortiment dat ambachtelijk wordt bereid met de zuiverste grondstoffen. Zoiets dwingt respect af. Zo werden we in 2011 door een aantal klanten voorgedragen voor het televisieprogramma De Beste Bakker van Vlaanderen op VT4. “Die blijk van waardering was deugddoend, maar wat mij nog veel meer deugd deed is het feit dat mijn vader mij vertelde dat hij blij en trots is dat hij mij destijds mijn weg heeft laten zoeken”. Ondertussen is Stephan altijd maar opnieuw op zoek naar uitdagingen. Resultaat hiervan zijn Gentiel en Choc you, Granola&Co.

Strandlaan 286 | 8670 KOKSIJDE T/F 058 522 825