HERMAN MANUS

Herman Manus

Herman Janssens genoot zijn bakkerij opleiding aan de PIVA in Antwerpen. Na zijn studies ging hij zijn ogen en oren de kost geven bij gerenommeerde zaken in zowat heel Vlaanderen. Bakkerij André in Deurne, Bakkerij Cuypers in Stabroek, Banketbakkerij Del Rey in Antwerpen, Bakkerij Van Hunsel in Ekeren, Bakkerij Dellafaille in Schoten en Bakkerij Lucas in Knokke stonden op zijn programma. 20 jaar terug vond Herman dat de tijd gekomen was om op eigen benen te staan. In Brasschaat op de Bredabaan, waar de zaak zich nog steeds bevindt, kwam een pandje vrij en de start voor een mooi verhaal was begonnen. De naam voor de nieuwe zaak was eigenlijk voor de hand liggend. Zijn vader zaliger noemde hem van kindsbeen af steevast “Manuske”. “Manus” dus, hij had het nooit gedacht maar zeker wel gehoopt dat deze naam al gauw een begrip zou worden in de bakkerswereld. 10 jaar na de start  was het tijd voor de volgende uitdaging. De winkel in Brasschaat werd, na aankoop van het aanpalende pand, volledig afgebroken en op dezelfde plaats herrees een nieuwbouw dubbel zo groot met grotere multifunctionele ateliers. Zo kon beter  en  hygiënischer gewerkt worden en kon een betere service aangeboden worden  aan de klanten. In de Antwerpsesteenweg in Kappelen werd  Manus Kappelen ongeveer in dezelfde periode geopend Dat bleek al gauw ook een groot succes. De grote toeloop voor deze vestiging dwong hem nu enkele jaren later om ook daar uit te breiden.  Op deze plaats was er spijtig genoeg geen plaats om te vergroten dus werd in de Dorpsstraat in Kapellen het scenario van Brasschaat herhaald. Twee panden gingen tegen de vlakte om een nieuwe winkel te realiseren. Ditmaal werd de winkel vergezeld van een degustatieruimte. In beide zaken staan kwaliteit, versheid en hygiëne hoog in het vaandel geschreven. Zo haalde Bakkerij Manus pas nog de fel begeerde “Smiley” van de overheid. Dit betekend  dat bakkerij Manus aan zijn klanten kan tonen  dat er een positieve audit heeft plaats gevonden dat  er kan aangetoond worden dat er hygiënisch en voedselveilig gewerkt wordt.

Bredabaan 491 - 2930 Brasschaat
T 03 651 30 55 - F 03 651 30 55