TROCADERO

BISCUIT TROCADERO

Ingrediënten

  • 220 g bloemsuiker
  • 100 g pistachepoeder
  • 32 g aardappelzetmeel
  • 120 g pure broyage
  • 160 g eiwit cocovite 1l
  • 160 g eiwit cocovite 1l
  • 80 g  suiker K1
  • 20 g dooiers cocovite 1l
  • 60 g pistache pasta
  • 160 g boter

Bereiding

Bloemsuiker , zetmeel , broyage, en pistachepoeder zeven - Mengen met 1e deel eiwit - Andere deel eiwit opkloppen met de suiker
 

Deel 1 mengen met deel 2 - Daarna de dooiers en pistache pasta  ondermengen - Als laatst de gesmolten boter - Bakken 180°c

Gekarameliseerde pistachenoten

Ingrediënten

  • 100 g water
  • 100 g suiker K1
  • 100 g pistachenoten
  • 1 g Fleur de sel
  • 20 g boter

Bereiding

Water en suiker koken - Pistachenoten en Fleur de sel toevoegen. - Op Silpatmat gieten en boter over strijken - 10 minuten in oven 160°C - Afkoelen.

Pistache crème

Ingrediënten

  • 250 g room
  • 75 g chocolade Ivoire
  • 20 g pistache pasta
  • 1 g Fleur de sel

Bereiding

Room met Fleur de sel koken - Op de gehakte chocolade en pistache pasta  gieten - Alles mengen en mixen. - Een nacht in de koelkast - Opkloppen.

Framboos Confit

Ingrediënten

  • 100 g Framboos puree (Boiron)
  • 50 g frambozen
  • 30 g Trimoline
  • 40 g suiker K1
  • 3,5 g pectine NH

Bereiding

Frambozen puree, frambozen en Trimoline opwarmen tot 40°C - Suiker en pectine toevoegen. - Naar het kookpunt brengen, en laten afkoelen in de koelkast.

Amandelstreuzel

Ingrediënten

  • 300 g boter
  • 300 g inlandse bloem
  • 300 g suiker K1
  • 300 g broyage
  • 6 g Fleur de sel
  • 1 g Kardemom

Samenstelling  Trocadero

De  amandel-kardemom streuzel uitrollen op 4 mm dikte. - Licht bruin  bakken in oven van 165°c. - Biscuit Trocadero  op de gebakken streuzel brengen. - 15 tot 20 munten bakken in oven van 180°c. - Confit framboos op de gebakken biscuit Trocadero spuiten. - Licht opgeklopte pistachecrème  op spuiten. - Versieren met verse framboos, gekarameliseerde  pistachenoten en stukjes witte chocolade.

 

SAMMY BOSSU