Hazelnootdacquoise met koffiebiscuit en Whisky mousse

Hazelnootdacquoise

Ingrediënten

  • 1400 g hazelnootbroyage
  • 800 g suiker
  • 2 l eiwit
  • 800 g aardappelzetmeel

Bewerking

  • Klop het eiwit samen met de suiker op.
  • De droge stoffen mengen en voorzichtig onder het eiwit spatelen.
  • Afbakken

Koffie biscuit  

Ingrediënten

  • 565 g amandelbroyage
  • 4 eieren                              
  • 500 g eiwit
  • 300 g suiker
  • 220 g bloem  
  • 10 g Nescafé
  • 200 g krokant of noten

Bewerking

  • De broyage met de eieren opkloppen
  • Het eiwit met de suiker opkloppen.
  • Mengen
  • De bloem samen met de Nescafé ,de noten of het krokant onderspatelen
  • Afbakken

Whiskymousse

Ingrediënten

  • 190 g room
  • 75 g dooiers
  • 110 g suiker
  • 65 g whisky
  • 75 cl lobbige room
  • 4 blaadjes  gelatine

Afwerken met een cacaogelei en een band in chocolade. Versieren met gekarameliseerde pecannoten

 

Frederick Debusschere