LUC DEVRIESE

Luc Devriese

Luc Devriese is een autodidact. Zonder bakkersopleiding, maar zeer leergierig en gedreven liep Luc stages bij de beste binnen- en buitenlandse patissiers. Het vak werd hem meester door de klappen van de zweep.
In 1988 vond Luc dat het tijd was om op eigen benen te staan en begon in Knokke op de hoek van de Lippenslaan en de Kustlaan zijn eigen bakkerij Lucas. Deze groeide uit tot een zeer gerenomeerde top-zaak 23 jaar lang. Steeds nieuwe horizonten verkennend werd in 2012 de zaak verhuist naar de huidige locatie onder de naam 'Atelier-Lucas'. Van daaruit leidt hij nog even enthousiast als in het begin, samen met Yoko en hun team gedreven medewerkers deze bloeiende zaak. Boordevol ideëen en geprikkeld door vernieuwing, met een open houding om steeds opnieuw andere horizonten te verkennen blijf Luc Devriese trouw aan zijn roots. HIj blijft bovenal de vrijbuiter met een ongeloofelijke passie en inzet voor zijn metier 'brood en patisserie'. Vanuit het respect voor het product worden dagelijks, zelfs op uur met 'momentverse' producten gewerkt. Dit gegeven vormt de basis voor de kwaliteit van de smaak en zorgt ervoor dat producten bij Atelier-Lucas er in 'best-shape' uit komen te zien. Als parade-paardje ontwikkelde Luc de rustiek-lijn; een brood-assortiment met op steen gemalen Franse bloem resulteerd in een fantastisch brood met een ongekende krokante korst, luchtig kruim en exeptioneel rijk aan smaak.

Koninginnenlaan 9 8300 Knokke 050 60 48 85